Přibližně v polovině května se hodně mluví o pampeliškovém medu, začala jsem o něm uvažovat, protože včelí med je docela drahý a já ho ráda dávám do různých omáček, do müsli a případně pak do čaje. Měla jsem trochu pochybnosti, protože na 1l vody připadne 1kg cukru, což mi nepřijde moc zdravé a dlouhým vařením snad pampelišky musí ztratit všechny živiny. Mou nejlepší kamarádku to neodradilo a med zkusila, když mi psala jak je dobrý, rozhodla jsem se ho uvařit také. Zrovna jsem bohužel neměla čas nechala to na další týden, no žluté pampelišky se mezitím změnily v bílé pampelišky, takže nasbírat 400 hlaviček byla docela makačka našla jsem jich jen 370, ale i tak byl med naprosto vynikající, jenže ho byly jen 3 skleničky. Jelikož máme v téhle době zahradu plnou sedmikrásek, rozhodla jsem se uvařit sedmikráskový med
číst dál